A szép haj az egészség szimbóluma - Zakor Ágnes - Hajgyógyász

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

A szép haj az egészség szimbóluma

Hajviseletünk jelentős mértékben  meghatározza külsőnket, sokan hajunk alapján ítélnek meg bennünket, formálnak  rólunk véleményt. Amikor először találkozunk valakivel, az arc után rögtön a  hajat nézzük meg, és csak ezt követően figyeljük meg alakját és öltözködését. A  szép haj az esztétikai előnyök mellett az egészség szimbóluma is. Az egészséges  haj erős és fényes, a problémás haj fakó, töredezett, hullik, gyorsan zsírosodik  vagy éppen korpás.
A haj szépségének elengedhetetlen  feltétele az egészséges fejbőr és hajhagyma. Ezeket azonban számos veszély  fenyegeti, amelyek ellen védekeznünk kell, illetve ha már bekövetkezett az  anomália, érdemes minél előbb elkezdeni a kezelést!
Zsírosodás: A hajszál tüszőibe csatlakozó  faggyúmirigyek zsírt termelnek, amely a fejbőr felszínére jutva fontos  védőréteget alkot a bőrön és a hajon. A mirigyeink termelését irányító  idegszálak tartják meg a szükséges egyensúlyt. Ha valamilyen külső vagy belső  hatás eredményeként ez az egyensúly megbomlik, akkor a mirigyek túltermelhetnek.  A felesleges zsír végigfolyik a hajszálakon, összetapasztva és elnehezítve  azokat. Ilyenkor egyre gyakrabban mossuk az általánosan kapható lúgos samponnal  hajunkat, újra és újra leoldva azzal a fejbőr védő köpenyét, miáltal a mirigyek  egyre jobban termelnek. A zsírosodás kísérő tünete a fejbőr elvékonyodása amely  így nem lesz megfelelő táptalaj, és  haj elgyengüléséhez  és fokozott  hajhulláshoz vezet.

Zakor Ágnes
Természetgyógyász
Trihológus

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz