Hajvizsgálat - Zakor Ágnes - Hajgyógyász

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szolgáltatások
Ez az első alkalom, amely egyedülálló lehetőséget biztosít,
hogy kényelmesen, az Ön otthonából vegye igénybe
a  valós tapasztalaton alapuló szakértő segítséget!
A trichológia, vagyis a hajgyógyászat viszonylag fiatal tudományág: az 1970-es években vált ki a bőrgyógyászatból, dr. Enzo formentini bőrgyógyász és biológus professzor munkája nyomán. Büszkén mondhatom, hogy 1999-ben engem is ő vezetett be a hajgyógyászat rejtelmeibe.
Ahogy a szem a lélek tükre, úgy a haj szervezetünk állapotának tükre. Élettanilag három dologra van szüksége: táplálékra, vízre, levegőre. Ha valamelyiket nem kapja meg, nem működik optimálisan. Mindig reagál a szervezetünkben végbemenő problémákra. Másként reagál gyulladásra, vízhiányra, hormonális változásokra, nőgyógyászati megbetegedésekre.
A haj vizsgálata tehát segít a szervezetben meglévő zavarok feltárásában. A hajgyógyász elsődleges diagnosztikai eszköze a mikrokamera, amelynek segítségével 400-szoros nagyításban kap képet a hajhagyma, fejbőr állapotáról, a fokozott hajhullás, korpásodás okairól.
Napjainkban a haj és fejbőr kezelésére számos anyag született. A hajgyógyászati kezelések során nem elsősorban a kinőtt és esetleg károsodott hajat, sokkal inkább a hajas fejbőrt, illetve a fejbőrben található hajhagymákat és ezek problémáit kezeljük. A cél minden esetben a hajhullás megállítása, a hajhagymák táplálása, a fejbőr fiatalítása, a felborult egyensúlyi állapot helyreállítása.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz