Hullik, korpásodik a haja? - Zakor Ágnes - Hajgyógyász

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hullik a haja? Ráadásul még korpásodik is?
Kihez forduljon segítségért?

Gyakran felmerül ez a kérdés az  emberek fejében, ha olyan problémával szembesül, aminek nem tudja az okát, nem  ismeri a megoldását, de még azt sem, hogy ki ért hozzá.
A haj- és fejbőrelváltozás sok nő és  férfi problémája. A trichológus olyan szakember , aki a haj és a fejbőr  problémáinak megszüntetésében segíthet. De mi vár a páciensre, aki  hajgyógyászhoz fordul?
Feltérképezés
Először a trichológus kérdéseket tesz  fel. Azt szeretné megtudni, hogy a páciensek milyen egészségügyi problémái  adódtak korábban, milyen gyógyszereket szed vagy szedett, milyen az étrendje,  mennyi stressz éri. Aztán kitérnek arra is, hogy a páciens hogyan ápolja a  haját: festi e a haját vagy kezelték e bármilyen vegyi anyaggal, hord-e szoros  copfot, kontyot.
Vizsgálatok
A bőrgyógyászathoz hasonlóan első  lépésben szabad szemmel és tapintással vizsgáljuk a hajat és a  fejbőrelváltozásait. Aztán gyengéden végig simítjuk a hajat a fej különböző  részein, hogy megvizsgáljuk milyen könnyen és milyen mennyiséfű haj hullik ki. A  fejbőr; és haj probléma pontos meghatározásához 300 szoros nagyítású, speciális  mikor kamerát használunk. Azt vizsgáljuk, hogy a hajszál milyen fázisban van  (aktív növekedési, nyugalmi, kihullás előtti), van-e a szőrtüszőnek (ebből nő ki  a haj) kóros elváltozása, valamint vizsgáljuk a hajhagyma egészségi állapotát,  mert a hajhagyma elváltozások utalnak pl.vérkeringési problémákra,  tápanyaghiányra. A diagnózis felállítása után következik a személyre szabott  terápia összeállítása. A kezeléshez kizárólag természetes alapanyagokkal,  növényi és állati kivonatokkal dolgozunk.
Zakor Ágnes
Természetgyógyász
Trihológus

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz