Voll diagnosztika - Zakor Ágnes - Hajgyógyász

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Voll diagnosztika

A hagyományos kínai orvoslásban a  szervek, szervrendszerek vizsgálata energetikai alapon történik. A diagnózis a  szervekben vagy a szervezetben energetikai hiányról, elakadásról vagy többletről  szól. Az egészség a szervezet energetikai egyensúlyát jelenti, mely anyag  energia és szellem harmonikus, dinamikus együttműködését jelenti. A szervezetben  az emberi érzékeléssel nem értékelhető, de műszerekkel mérhető meridián  rendszerben, csatornákon áramlik az energia meghatározott rendben és  irányban.
Dr. Reinhold Voll 1953-ban fedezte  fel a róla elnevezett vizsgálati módszert, mely során az ismert akupunktúrás  pontokra ingeráramot bocsátanak, és közben egy speciális műszerrel mérik a  szövetek vezetőképességét. Ezzel az adott pontokhoz és meridiánokhoz tartozó  szervek reakcióképességéről, funkcionális állapotáról nyerhetünk információt. A  mért eredmény nem valamely betegségre utal, hanem az adott szerv ill.  szervrendszernél zavaró tényező jelenlétét mutatja.
Tehát sok esetben még panaszmentes  állapotban találunk egy kialakulóban lévő betegségre utaló jelet. A zavaró  tényező lehet egy elhalt fog, műtéti heg, kóros bélflóra és rendellenesen működő  sejtek halmaza. Ezek a zavaró tényezők gátolják a szervezet öngyógyító  mechanizmusát.
A Voll-teszt során a kéz és  lábujjakon lévő ismert akupunktúrás pontokra egy speciális „ceruza” segítségével  ingeráramot bocsátanak, s közben műszerrel mérik és rögzítik a szövetek  vezetőképességét. Így az adott pontokhoz és meridiánhoz tartozó szervekről –  reakció képességükről, funkcionális állapotukról – beszédes információk  nyerhetők.
Miről árulkodnak az  értékek?
A mérés folyamán egy 0-100-ig terjedő  skálán ábrázoljuk az adott pontokhoz tartozó áramerősséget: ez normál esetben  9,1 mA, ami a skálán 50-es értéknek felel meg. A normál értékek 50-60 közt  találhatók.
-          60-90 közötti  érték általában akut gyulladás, irritáció, szervi túlműködés jelzői
-          90-100 közötti  pedig súlyos gyulladás, erőteljes salakanyag túlterhelést vagy allergiás  folyamatot jeleznek
-          ha a mutató 40-50  között áll meg, akkor az adott szerv alul működését, strukturális elváltozását  jelzi
-          ha pedig 40  alatt, akkor komolyabb sejtszintű károsodást lehet feltételezni.
Fontos tudni! A Voll vizsgálat semmilyen klinikai  vagy laboratóriumi vizsgálat eredményt nem helyettesíthet, csak kiegészítő  állapotfelmérő és vizsgálati eredményt nyújt. Összességében a Voll-teszt kiváló  regulációs vizsgáló módszer, főleg belső szerveink funkciójáról, szabályzó  mechanizmusáról ad tájékoztatást. A témával kapcsolatban bármilyen kérdéssel  forduljon hozzám bizalommal!

Zakor Ágnes
Természetgyógyász
Trihológus

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz